B L O G

高度注氧炭酸水素水面膜

【山地溫 Sweetie Corner blog】

《 敷面膜,敷出泡泡!》
即時亮澤白滑!
扮靚同時玩泡泡,
愛上 Bikendo「水素水面膜」!
- 採用低刺激溫和配方調製
- 敏感肌適用
- 趕走面黃暗啞肌膚

用後感:
面膜原本是透明啫喱狀的,
敷上面1分鐘左右,
已經極速變成泡泡,
時間越久,
起泡越豐厚。

待5-10分鐘洗臉即有即時亮澤白滑效果!


【Katerina的花俏部落格】

《 保養 》日本人氣 BIKENDO
天氣乾燥要多敷面膜勤力保濕,面膜都要選對修護性強的產品,日本美研堂 高度注氧炭酸水素水面膜,除CO2成分外,更加入嶄新日本人氣成分「水素水」,具有抗有害活性氧化物 ( 修復細胞免受DNA自由肌破壞 )。

這類泡泡面膜的成份遇到空氣就會產生化學作用,喜歡Bikendo 獨立包裝的設計,保持成份的穩定性,每次即開即用最新鮮。
打開包裝是半透明gel狀,直接塗抹於臉上就會逐漸形成泡沫,產生泡沫的過程同時營養在滲透肌底,清洗後發現整體肌膚白晢了超多!


【sky0721 blog】

《 掃走暗啞肌膚 》
我本身好鍾意敷面膜,基本上差不多日日也會敷一次,今次便試了美研堂的Carbonic Acid Hydorogen Gel Mask。碳酸面膜的原理是通過碳酸進入皮膚提升細胞里的含氧量,從而提高新陳代謝的。

用後感:
再啫喱均勻搽在面上, 大約敷十分鐘左右便可以洗去。質地是啫喱狀, 一搽上面已經好快變成泡沫。期間會有少少sa sa聲, 越敷耐一點, 泡沬會越來越厚身.
我最鍾意盒內附有膠棒, 可以用膠棒整走泡沬, 再用清水洗乾淨, 這樣更為方便.
使用後, 肌膚即使無咁暗啞, 肌膚仲滑咗.


【Strawberry Blythe's blog】

《 我最愛敷面膜 》
這款面膜的原理是通過碳酸進入皮膚,提升細胞裡的含氧量,從而提高新陳代謝。
使毛孔細緻,淨白通透,加速消退痘印,排水腫,收緊肌膚。促進膠原蛋白合成。

用後感:
把高度注氧碳酸水素水面膜塗在臉上時是啫哩狀態,數十秒便會起泡,會聽到「沙沙」聲音,待五至十分鐘便洗淨肌膚,潔膚後感覺清爽。

大家記住:
避免使用於眼部位置。


【Emily's blog】

《 緊緻修護 ❀ 更新活膚 》
碳酸保養品既可以促進血液循環、讓肌膚恢復活力,又具鍛鍊肌膚肌肉、有效的讓肌膚緊緻拉提功效,它還可以有效的壓制炎症、提高肌膚的治癒能力,是醫學美容療程後修復皮膚的好幫手!

碳酸,除了可以是飲料外,碳酸配現今也能美容!
早前收到了來自日本 Bikendo 美研堂 的 H2mask 碳酸面膜 護膚品,具排水腫瘦臉、收緊肌膚、改善膚色不均、增加皮膚光澤、加速血液循環、新陳代謝、抗氧化功效,我已用上,非常喜歡,跟大家分享一下。


【Emma Law's Blog】

《試用分享》
面膜絕對係保養皮膚既好幫手,紙面膜、泥膜、GEL MASK 總有幾款係家中,而近年炭酸面膜就十分流行啦! 我自己都試左唔少,好玩又好用,今次就試左來自日本既炭酸水素注氧面膜。

炭酸水素注氧面膜除左可以改善臉色暗啞情況外,仲可以促進血液循環,壓制炎症,讓肌膚恢復活力。
炭酸水素注氧面膜一開始時呈透明啫喱狀,塗上臉好快就會開始冒出泡泡,大約一分鐘到全臉已經被泡泡覆蓋住,5-10分鐘後先用面膜棒割走泡泡,再洗臉就完成啦。 洗瞼後有唔錯既保濕感


【More Magazine】

《去黃、收毛孔、保濕一Take 過》
肌膚唔補好易老,尤其轉季,肌膚乾燥暗啞情況更見明顯。最近,發現一款好好玩嘅日本泡泡面膜,加入日本人氣成分「水素水」,用後通透水潤感十足,咁好嘅嘢緊係要介紹俾大家啦!

美研堂產品係日本一向人氣高企,全因效果顯著。
今次呢款新出嘅泡泡面膜「高度注氧炭酸水素水面膜」除CO2成分外,更加入嶄新日本人氣成分「水素水」,水素是氫嘅日文,為兩個氫原子連在一起嘅分子狀態,具有抗有害活性氧化物、抗細胞老化及抗氧化,一款面膜多種功效。